Review: Grillerette Barbeqool

Reviews | August 6, 2017 | By

grillerette

De zomer is in volle gang, maar de zon laat zich helaas nog niet altijd zo enthousiast zien. Gelukkig zijn er al wel een aantal mooie dagen geweest en van die dagen maken wij graag gebruik om te barbecueën. Normaal gesproken ging ik altijd in de weer met een klein wegwerp-barbecuetje om mijn glutenvrije eten van de rest gescheiden te houden. Op zich prima dingetjes, maar het duurt lang voor ze helemaal warm zijn en er past maar weinig op. Toen ik de Grillerette Barbeqool aangeboden kreeg om te reviewen was ik erg benieuwd of ik hier meer glutenvrij barbecue-gemak van zou ervaren.

Wat is de Grillerette Barbeqool?

De Grillerette Barbeqool is een kleine barbecue. Qua formaat kun je hem ook gemakkelijk op tafel kwijt. Het leuke is dat de barbecue op kolen werkt, maar… hij rookt niet als je het rooster gebruikt (let op: dit is niet de bakplaat die ik heb gekregen). Ideaal als je dus niet van de rook houdt, op een kleine ruimte moet barbecuen (bijvoorbeeld het balkon) of de buren gewoon niet tot last wilt zijn met de rook van een barbecue.  

Hoe werkt het?

Het apparaat bestaat uit een aantal onderdelen: het onderstel, een bakje voor aanmaakgel en een bakje voor de kooltjes, het bovenstel waarin ook het vet en de olie die vrijkomt tijdens het bakken wordt verzameld, de grillplaat en een handig hulpmiddel om de onderdelen in elkaar te zetten of uit elkaar te halen wanneer alles heet is. Het onderstel heeft twee handvatten, waardoor je de grillerette gemakkelijk optilt en op z’n plek zet. Aanzetten is ook erg simpel. Je steekt de aanmaakgel aan, zet de ventilator aan, zet het bakje met kooltjes boven de brandende aanmaakgel, doet de grillplaat erop, heel even wachten en bakken maar!

De Grillerette werkt op 4 AA batterijen. Binnenin het apparaat bevindt zich een ventilator, die ervoor zorgt dat de barbecue blijft branden. Met de knop voor op het apparaat kun je bepalen hoog je het vuur zet. Handig!

grillerette3

grillerette2

Eerste ervaring met de Grillerette Barbeqool

Goed, het gebruik van de grillerette klinkt heel simpel, maar was dat ook onze ervaring toen we hem voor het eerst testten? En geeft het ook die echte barbecue ervaring en smaak?

Het in elkaar zetten en aansteken ging inderdaad erg gemakkelijk. Let alleen op dat je de bakplaat niet ondersteboven gebruikt (zie ook de foto’s hierboven). De plaat is een beetje bol en moet met de bolle kant naar boven, zodat het vet gemakkelijker weg kan lopen. Een beetje suf plaatste ik de bolle kant naar onderen, waardoor het vet op de plaat bleef liggen. Andersom werkt een stuk beter, bleek uit test nummer twee.

Hoewel de Grillerette Barbeqool wél rookt met het gebruik van de grillplaat vond ik het alsnog erg meevallen. Het rookt een stuk minder dan een gewone barbecue, maar meer dan bijvoorbeeld een gourmetstel. Ik vind dit perfect, omdat het gebruik van de Grillerette Barbeqool hierdoor zeker barbecue-achtig is, maar je niet compleet in de rook zit. 

Wanneer je het apparaat hebt aangezet kun je het inderdaad snel gebruiken. Veel sneller dan een wegwerpbarbecue. Het vlees wordt ook aardig snel gaar. Niks op aan te merken. De bakplaat en het bovenstel waarin het vet opgevangen worden kunnen na gebruik in de vaatwasser. Ook dit is ontzettend handig.

De Grillerette Barbeqool is erg licht en door de handvatten gemakkelijk op te tillen. Je zou hem dus zeker mee kunnen nemen naar barbecues van vrienden en familie, zodat je je eigen glutenvrije barbecue bij je hebt. Of ik dit zelf zou doen weet ik niet. Hoewel het apparaat niet enorm is, vind ik hem toch nog aardig groot. Dit heeft het voordeel dat er meer tegelijkertijd op kan worden gebakken, maar het nadeel is dat als je hem meeneemt naar een barbecue feestje je toch echt met een behoorlijk ding komt binnenwandelen. Het is wel een ontzettend fijn apparaat, dus of je het lastig vindt hem mee te nemen is waarschijnlijk een kwestie van smaak.

Voor vakanties lijkt me de Grillerette Barbeqool overigens ook ideaal. Als ik zou gaan kamperen zou de Grillerette Barbeqool absoluut meegaan! Ook voor thuis als extra ‘echte’ barbecue vind ik het heel erg fijn om de Grillerette Barbeqool te hebben. 

Meer info

De Grillerette Barbeqool is een product van Food & Fun (website of Facebookpagina) en is te koop via onder andere bol.com voor rond de 100 euro.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>