Glutenvrij lunchen bij de Ontmoeting in Nijmegen

Reviews | August 12, 2017 | By

lunchgerechten-de-ontmoeting

Tapasrestaurant de Ontmoeting is een grote hit in glutenvrij-land. Bijna iedereen kent dit geheel glutenvrije tapasrestaurant in Nijmegen wel. De Ontmoeting prijkt ook bovenaan mijn lijstje van favoriete glutenvrije restaurants in Nijmegen, het liefst at ik er elke week. Elke zomer kun je bij de Ontmoeting niet alleen genieten van tapas, maar ook van een lunch. Zoals we inmiddels gewend zijn van dit restaurant is natuurlijk ook de lunch geheel glutenvrij. Gek genoeg probeerde ik dit pas twee weekjes geleden. Eigenlijk een schande voor zo’n grote fan als ik, maar beter laat dan nooit! Ik vertel jullie er graag meer over.

borddeontmoeting

Over tapasrestaurant de Ontmoeting

De Ontmoeting ligt op een steenworp afstand van het Nijmeegse stadscentrum. Al jaren lang heeft de Ontmoeting een top reputatie opgebouwd in Nijmegen, zowel onder het normale publiek als onder mensen met een glutenintolerantie. Vroeger was namelijk al meer dan de helft van de gerechten glutenvrij. Het veilig bereiden van gerechten voor mensen met een glutenintolerantie in de kleine keuken ging echter niet geheel zonder stress. Daarom besloten de eigenaren van de Ontmoeting het restaurant in 2015 helemaal glutenvrij te maken. Want waarom ook niet? Letterlijk álles in het restaurant is nu dus glutenvrij: óók het brood, de toetjes en het bier. Inmiddels is er dus niet alleen een glutenvrije tapaskaart, maar ook een lunchkaart, met lekkere broodjes en ook borrelhapjes zoals bitterballen. Wat een feestje!

menukaart-lunch-ontmoeting

Glutenvrije lunch

Op de lunchkaart staan een aantal salades, warme en koude lunchgerechten en hapjes voor bij de borrel (zie de foto hierboven). Ik had zichtbaar last van keuzestress, dus stelde Hans (eigenaar van de Ontmoeting) voor twee dingen voor me te maken: een broodje geitenkaas en een broodje kroket. In dit restaurant wordt het glutenvrije brood dagelijks vers gebakken. Je hebt de keuze uit bruin en wit brood. Het bruine brood bevat glutenvrij tarwezetmeel, dus ging ik voor het witte brood dat wel vrij is van glutenvrij tarwezetmeel. Al gauw kreeg ik twee flinke sneeën brood voorgezet, één ruim belegd met geitenkaas, tijm en agavesiroop en één met een kroket (van VA Foods), inclusief hele bijzondere pittig-zoete mosterd.

lunchdeontmoeting

Ik ben fan van het heerlijke zelfgebakken brood van de Ontmoeting. Het is altijd vers en daardoor nooit droog. Ook zijn alle gerechten heel smaakvol en hebben veel dingen net even een twist. Dat merkte ik hier bijvoorbeeld bij de pittig-zoete mosterd die bij de kroket werd geserveerd. Erg bijzonder en lekker! Deze twee boterhammen met geitenkaas en de kroket hebben me dan ook erg goed gesmaakt. 

Meer info

De lunch is gedurende de zomermaanden te krijgen op zaterdag en zondag. Verder kun je uiteraard zoals je gewend bent ‘s avonds terecht voor tapas en zijn er ook opties wat betreft catering.

Check ook de website en Facebookpagina voor meer informatie:

www.tapasontmoeting.nl/
www.facebook.com/ontmoeting/

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>