Een avond glutenvrij tafelen bij Bleeckerstreet (Nijmegen)

Reviews | May 29, 2017 | By

bleeckerstreet-1

Wat is er fijner dan op een warme zomerse avond lang buiten te tafelen met allerlei verschillende kleine hapjes? Niet veel, toch? Afgelopen week besloten we na een gewone werkdag neer te ploffen bij een willekeurig restaurant in Nijmegen. Natuurlijk nadat ik had gevraagd of ze wel geheel glutenvrij voor mij konden koken. Bij Bleeckerstreet was dit geen probleem!

Het concept

Ik had niet echt een goed idee van het concept van Bleeckerstreet. Ik was er namelijk nog nooit geweest en had van te voren weinig opgezocht over het restaurant. Ik wist alleen dat één van mijn lezers er een keer goed had gegeten. Eenmaal aan tafel plaatsgenomen kregen we uitleg van de bediening: Je eet de hele avond in verschillende rondes onbeperkt allerlei kleine (wereldse) gerechten voor een vaste prijs van €29,50. Ik vind het een leuk concept en als we dit eerder hadden geweten waren we misschien al wel vroeger op de avond aangeschoven.

Glutenvrij

Bij Bleeckerstreet kijken ze niet vreemd op als je vertelt dat je zelfs geen kruimeltje gluten kunt verdragen. Ze weten wat kruisbesmetting inhoudt. Fijn! Met een “we doen ons best maar kunnen niks garanderen” neem ik vaak ook genoegen wanneer ik zeker weet dat voldoende voorzorgsmaatregelen genomen worden. Ik weet dat er altijd een risico is wanneer je uit eten gaat en dat is ook helemaal niet vreemd. Maar wat is het fijn om eens geen twijfel te horen, maar personeel te zien dat vol zelfvertrouwen bezig is met allergenen.

In eerste instantie werd me verteld dat ik alles op de kaart kon kiezen. Het meeste was ofwel glutenvrij of kon worden aangepast. Bij het uitserveren zou worden verteld welke van de gekozen gerechten precies glutenvrij waren en welke niet (wat niet glutenvrij zou zijn zou dan helemaal voor mijn vriend zijn en voor één in plaats van twee personen klaargemaakt worden).

Toen we de eerste ronde hadden besteld bleek al snel dat bovenstaande aanpak niet super goed werkte. Per ongeluk hadden we namelijk slechts één gerecht gekozen dat glutenvrij was of gemaakt kon worden. Gelukkig kwam de kok meteen langs om op de kaart aan te wijzen wat er glutenvrij kon en wat niet. Best een uitdaging om dat te onthouden. Een allergenenkaart is namelijk helaas niet aanwezig omdat het menu zeer regelmatig verandert, net als sommige recepturen. Elke keer een nieuwe allergenenkaart laten drukken is dan niet haalbaar. Ik begrijp het zeker, maar het zou het bestelgemak flink bevorderen als er wel een allergenenkaart aanwezig zou zijn.

Verder blijft er gelukkig wel aardig wat over op de kaart aan salades, vlees- en vooral visgerechten, groentegerechten, frietjes (die worden apart gebakken!) en toetjes. Ik denk dat je zo ongeveer een derde of de helft van de gerechten kunt kiezen.

bleeckerstreet-2

Was het ook lekker?

En dan het belangrijkste: was het ook lekker? Ja! Voor je de eerste ronde besteld krijg je geroosterd (glutenvrij) brood en groenten met wat dips. Daarna heb ik genoten van heerlijke salades en goed vlees. De zoete aardappelsalade en Pinchos Morunos (een Spaanse vleesspies met geroosterde paprika) zijn wat mij betreft echte aanraders. Deze gerechten hebben we zelfs meerdere keren besteld. Als toetje namen we “cheesecake” en witte chocolademousse. Het was ook heel erg fijn om meerdere soorten nagerechten te kunnen kiezen van de kaart!

Naar Bleeckerstreet ga je niet alleen voor het eten, maar ook voor de ervaring. Maak er het beste een hele avond van, zodat je op je gemak gedurende de hele avond van alles kunt proberen.

Meer info

Adres: Kelfkensbos 29, 6511 TB Nijmegen

024-3241627

www.bleeckerstreet.nl

Reserveren waarbij je alvast duidelijk aangeeft dat je glutenvrij moet eten wordt gewaardeerd, maar wij konden op een rustige avond zo ook aanschuiven.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>