Super makkelijke glutenvrije lemon meringue taart

Recepten | November 1, 2017 | By

Heb je iets te vieren, maar geen zin of tijd om uitgebreid in de keuken te gaan staan? Deze glutenvrije lemon meringue taart is dan zeker iets voor jou! 

Je kunt lemon meringue taart natuurlijk relatief makkelijk helemaal “from scratch” maken. En heel eerlijk, misschien is dat ook nog wel het allerlekkerste. Maar als je weinig tijd hebt is dit de ideale oplossing. De taart viel bij alle visite in de smaak, dus ik deel graag het recept met je.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gram Schär mix B
  • 170 gram boter
  • 3 a 4 eetlepels kwark
  • Snufje zout

Of voor de nog makkelijkere variant:

Overige ingrediënten:

  • Twee potjes kant en klare lemon curd
  • Vloeibare gepasteuriseerde eiwitten (ongeveer een derde van een fles)
  • Naar smaak: witte basterdsuiker (ik gebruikte twee a drie eetlepels)

Bereiding

  1. Maak eerst de bodem. Doe dit ofwel door de koekjes te verkruimelen en te​ mengen met de gesmolten boter. Dit mengsel duw je in de taartvorm en laat je een tijdje in de koelkast staan. De andere bodem die je zou kunnen maken is een bodem die ik ook gebruik voor hartige taarten (zie dit recept). Het is niet moeilijk, maar wel iets meer werk. Voordeel is wel dat deze bodem minder zoet is. De rest van de taart vind ik al zoet genoeg.
  2. Verdeel de kant en klare lemon curd over je taartbodem.
  3. Maak als laatste de meringue door de eiwitten op te kloppen met de suiker in een schone kom. Verdeel dit over de lemon curd en maak de taart af door met een brandertje de meringue iets te bruinen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>