Snelle glutenvrije appelflappen

Recepten | December 31, 2017 | By

img_6639

Vanavond is Oudejaarsavond! Daar horen natuurlijk oliebollen bij die je wellicht zelf bakt of al ergens hebt gekocht. Voor mij is de avond ook niet compleet zonder appelflappen of appelbeignets. Dit jaar zorg ik voor super makkelijke glutenvrije appelflappen, met wat stukjes walnoot om ze nog iets specialer te maken! 

Glutenvrije appelflappen met walnoten

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 40 gram gehakte walnoten
  • Handje rozijnen
  • Flinke snuf kaneel
  • Een eetlepel suiker
  • Losgeklopt ei
  • Één of twee pakken bladerdeeg van Schär. Ik maak de vulling van 1 appel en dit is te veel wanneer je één pak bladerdeeg gebruikt. Je kunt er echter ook voor kiezen de overgebleven vulling zo op te eten of bijvoorbeeld te gebruiken om een portie glutenvrije havermout op te leuken. 

Hoe maak je de appelflappen?

  1. Laat het bladerdeeg helemaal ontdooien en rol het dan voorzichtig uit.
  2. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Verdeel het bladerdeeg in gelijke stukken. Afhankelijk van of je liever​grote of kleine appelflappen wilt kun je het bladerdeeg in vier of zes stukken verdelen.
  4. Leg op ieder plakje bladerdeeg wat van de appelvulling en vouw het bladerdeeg goed dicht. Bestrijk met het losgeklopte ei.
  5. Bak de appelflappen in de oven af op 200 graden voor 10 minuten.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>