Pasta met chorizo en groene olijven

Recepten | July 31, 2017 | By

pasta met chorizo

Pastagerechten zijn vaak zo makkelijk te maken en bedenken. Ik ben er dol op! Laatst had ik een aantal dingen nodig van de tapasafdeling van de supermarkt. Ik weet niet of het echt  zo bekend staat, maar jullie kennen het vast wel. Die plek waar al die kleine bakjes met kaas, olijfjes, worst en andere borrelhapjes staan. Vaak haal je daar drie bakjes voor een bepaalde prijs, dus ik besloot ook iets met deze dingen te doen voor het avondeten.

Ik nam plakjes chorizo en groene olijven met knoflook mee en verwerkte dit in een pastagerecht. Ik heb gesmuld! Hopelijk jullie ook, mocht je dit recept proberen.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 250 gram glutenvrije pasta (ik nam de fusilli van Schär)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 90 gram chorizoworst in plakjes
  • handje groene olijven (met knoflook), gehalveerd
  • gedroogde peterselie, oregano, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout naar smaak
  • 100 gram feta

Bereiding

  1. Bereid de pasta zoals op de verpakking is aangegeven.
  2. Bak de chorizo uit in een pan zonder olie. Fruit hierna de ui mee. 
  3. Wanneer de ui zacht is geworden bak je de paprika mee. Voeg ook meteen de kruiden toe op het zout na. Er gaan al redelijk wat zoute ingrediënten in deze pasta, dus voeg extra zout eventueel later toe.
  4. Doe dan de gepelde tomaten in de pan en laat het geheel een tijdje inkoken tot een mooie saus.
  5. Serveer de pasta met verbrokkelde feta.

Eet smakelijk!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>