Glutenvrije broodpudding met frambozen

Recepten | May 31, 2017 | By

18817748_1512165708848588_2026581619_o

Glutenvrij brood is best duur. Ik bewaar mijn brood dus netjes in de vriezer en pak alleen wat ik nodig heb, zodat ik eigenlijk nooit brood over houd dat oud is geworden. Toch ontkom je er soms niet aan om met een restje brood te blijven zitten. En wat dan? Gooi het in ieder geval niet zomaar weg! Je kunt er altijd wel iets lekkers van maken.

Zo maakte ik laatst glutenvrije broodpudding met frambozen. Het kan haast niet makkelijker en is een super oplossing voor je oud geworden glutenvrije brood. Ik maakte de broodpudding in twee kleine ovenschaaltjes. Van wat frambozen uit de vriezer maakte ik een klein beetje frambozensaus voor over de glutenvrije broodpuddingkjes. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 4 sneetjes Schär Meisterbäckersbrood (het beste de witte variant, maar ik had toevallig Mehrkorn over, ook prima!)
 • boter
 • 100 milliliter melk
 • Een zakje vanillesuiker (8 gram)
 • 1 ei
 • 125 gram frambozen + een paar extra
 • 1 eetlepel kristalsuiker

Bereiding

 1. Doe de frambozen in een steelpannetje met de kristalsuiker en een klein laagje water. Het moet net voldoende zijn om de frambozen niet meteen aan te laten branden wanneer je ze op het vuur zet.
 2. Zet dan het vuur zachtjes aan en laat de frambozen rustig koken tot een saus. Dit zou ongeveer vijf minuten moeten duren.
 3. Besmeer ondertussen de sneetjes brood met boter, snijd ze in kleine stukjes en verdeel ze over twee ovenschaaltjes.
 4. Klop het ei los met de melk en vanillesuiker.
 5. Haal dan de frambozensaus van het vuur, laat het even afkoelen en giet het eventueel door een zeef om de stukjes te verwijderen.
 6. Schenk nu eerst wat van de frambozensaus over het brood in de ovenschaaltjes. Je hoeft niet alles te gebruiken. Een deel kun je bewaren om later je broodpudding mooi op te maken, bijvoorbeeld wanneer je het gebruikt als toetje. Meteen alles opmaken kan ook. Het kleurt je brood in ieder geval mooi roze :-) 
 7. Verdeel dan het melk-eimengsel over het brood. Laat dit nu zo’n 20 minuten staan.
 8. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodpuddingkjes in het midden van de oven gaar. Dit duurt ongeveer 2 minuten, maar houd het in de gaten, want iedere oven is anders.
 9. Laat de broodpudding even afkoelen en serveer het met extra frambozen.

Tip: Dit recept maakt echt een ontzettend lekker toetje met een bolletje ijs (bijvoorbeeld vanille of witte chocolade ijs) en/of slagroom!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>