Glutenvrije American pancakes

Recepten | September 30, 2017 | By

22140288_1658601480871676_954558423_o

Iedereen houdt volgens mij wel van pannenkoeken. De één heeft het liefst flinterdun gebakken pannenkoeken, de ander eet liever een dikkere variant zoals American pancakes. Mij maakt het niet zo veel uit. Afwisseling vind ik het lekkerst. Dit weekend ga ik voor American pancakes. Het kost me iets meer tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat hoor! Ik maak deze pannenkoekjes extra luchtig door de eieren te splitsen en de eiwitten stijf te slaan voor ik ze aan het beslag toevoeg. Moeilijk om te maken zijn deze glutenvrije American pancakes gelukkig niet, en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis.

Ik belegde mijn pannenkoeken dit keer met stoofperen en een beetje extra maple syrup. Een aanrader!

Ingrediënten glutenvrije American pancakes (voor 8-10 stuks)

  • 150 gram Mix C van Schär
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 130 milliliter melk
  • 2 eieren, gesplitst
  • boter om in te bakken

Bereiding

  1. Meng de mix C, het bakpoeder en zout door elkaar.
  2. Klop de eidooiers door de melk en klop de eiwitten in een andere kom stijf.
  3. Voeg de melk met de eidooiers bij de droge ingrediënten en klop het tot een glad beslag. 
  4. Spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten door het mengsel.
  5. Bak kleine pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur in een koekenpan. 
  6. Serveer de pannenkoeken met beleg naar keuze. 
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>