Focaccia met mozzarella, rode pesto en zongedroogde tomaat

Recepten | April 30, 2017 | By

focaccia-schar1

Langzaam aan krijg ik écht zin in zomer. Juist nu het iets minder lekker weer is geweest de afgelopen tijd. Doe mij maar zon en warmere temperaturen: ik ben er helemaal klaar voor! Vorig weekend zorgde ik dus ook voor een zomers sfeertje op mijn bord. Ik belegde de kant en klare focaccia van Schär met mozarella, rode pesto, zongedroogde tomaat, basilicum en pijnboompitten. Het is  zo simpel, maar toch echt een enorme aanrader. Daarom deel ik het ‘recept’ vandaag graag met jullie.

focaccia-schar2

Ingrediënten (voor 2 focaccia’s)

  • 2 glutenvrije focaccia’s met rozemarijn
  • rode pesto
  • half bolletje mozzarella
  • ongeveer 3 zongedroogde tomaatjes
  • paar blaadjes basilicum
  • handje pijnboompitten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de focaccia’s voorzichtig door midden.
  3. Besmeer twee helften met rode pesto.
  4. Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg deze op de met pesto besmeerde focaccia’s.
  5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en leg deze op de mozzarella.
  6. Leg de vier halfjes voor 5 minuutjes in de oven en rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  7. Haal de foccacia’s uit de oven en maak de broodjes af door er een aantal basilicumblaadjes en de pijnboompitten overheen te strooien.

Eet smakelijk!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>