Bladerdeegtaartjes met frambozen

Recepten | August 30, 2017 | By

bladerdeegtaartjes met frambozen

Sommige (feest)dagen vragen om een makkelijke traktatie. Daarom maakte ik voor mijn oma’s verjaardag makkelijke bladerdeegtaartjes met frambozen. Ik besloot als vulling mascarpone met vanillesuiker en frambozen te gebruiken, maar je kunt uiteraard naar hartelust variëren. Gebruik bijvoorbeeld ander seizoensfruit of in plaats van mascarpone banketbakkersroom.

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 1 rol bladerdeeg van Schär
  • 200 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • frambozen of ander zomerfruit
  • poedersuiker als garnering

Bereiding:

  1. Snijd het deeg twee keer in drieën, zodat je negen gelijke vierkanten/rechthoeken hebt. Snijd dan in vier vierkanten het midden uit, zodat je een soort raampje overhoudt. De rand moet nog ongeveer 1 centimeter breed zijn. Leg deze raampjes over vier hele stukken bladerdeeg. Prik in het midden een aantal gaatjes, maar laat de randen heel. De randjes komen straks omhoog in de oven, terwijl het midden platter blijft door de gaatjes. Je hebt nu best wat bladerdeeg over. Gebruik dit om je bladerdeegbakjes te versieren of om iets anders mee te maken, glutenvrije krakelingen bijvoorbeeld.
  2. Bak de bladerdeegbakjes voor 10-12 minuten in de oven (210 graden).
  3. Maak ondertussen de vulling. Meng hiervoor de mascarpone met een zakje vanillesuiker.
  4. Laat de bladerdeegbakjes even afkoelen als ze uit de oven komen. Verdeel dan de mascarpone over de bakjes en dek de mascarpone af met aardbeien. Strooi poedersuiker over de bladerdeegtaartjes ter garnering.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie.

Facebook reacties

comments

Reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Laat een reactie achter

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>